Önéletrajz

 

1982-ben születtem Szegeden. Általános és középiskolai tanulmányaimat Szegeden végeztem. A rajzolás, festés gyermekkori szeretete után az első jelentős lépcsőfok 1996-ban következett, amikor a neves szegedi festőművész Pataki Ferenc vezette képzőművész körbe kerültem. Az ő szakmai irányításával kezdtem tüzetesebben foglalkozni a szakmai kérdésekkel. A ceruza és szénrajzok mellett már érdekelt az akvarell, a pasztell az olajfestés technikája is. Első egyéni kiállításomra Szegeden került sor 1998 novemberében, melyet mesterem nyitott meg.

1999-ben ismertem meg Kass János Kossuth-díjas grafikusművészt, aki támogatta törekvéseimet.

A középiskola befejezése után a Szegedi Tudományegyetem rajz-művelődésszervező szakára nyertem felvételt.

2001-ben Mesterem 60-ik születésnapja alkalmából közös tárlatra hívott meg a szegedi Start Galériába. Tárlatunk címe Ígéret – Mester és Tanítvány volt.

Ezekben az években további egyéni kiállításokat rendeztem Békéscsabán, Hódmezővásárhelyen, Szegeden.

Első budapesti egyéni kiállításomat a FISE Galériában rendeztem 2003-ban.

2004-ben vettem át a diplomámat a szegedi egyetemen, a szakdolgozatomat Francis Baconról írtam. Az ugyanabban az évben rendezett Szegedi Táblaképfestészeti Biennálén Időkapu című munkámmal szerepeltem.

 

2004-ben felvételt nyertem a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának festő szakára, ahol Tolvaly Ernő Munkácsy-díjas festőművész osztályába kerültem. Itt folytattam szakmai felkészülésemet tanárom értő vezetésével.

2004 őszén kiállíthattam a rangos budapesti Újlipótvárosi Klub-Galériában, melyet fontos szakmai eredménynek tekintek.

2005-ben Kass János meghívására a szegedi Kass Galériában

állítottam ki, s mutattam be a Test-tájak alakzatok sorozatot.

 

Pécsi tanulmányaim alatt lehetőségem nyílott figurális kérdésekkel is foglalkozni, de fontosak voltak az egy-egy félévre szóló speciális kurzusok is (pl: a festés és a fotó kapcsolatáról, az élő művészeti projekt vagy az impresszionista kurzus).

 

Festőművész diplomámat 2009-ben vettem át, miután Színkötegek című sorozatomat és Csernus Tibor festészetéről szóló szakdolgozatomat megvédtem.

Személyes szálak fűztek Schéner Mihály Kossuth-díjas festőművészhez is, aki támogatott és rokonszenvezett munkáimmal.

Az eltelt évek alatt különféle lapok, folyóiratok közölték munkáimat, például a Balkon, a győri Műhely, a Hitel, az Új Forrás, a Magyar Napló, a Forrás, a Szeged. Juhász Ferenc Kossuth-díjas költő Halandóság-mámor (2007) és Jókai Anna Kossuth-díjas író Virágvasárnap alkonyán (2004) című kötetének borítójára kerültek munkáim. 

Tagság: Magyar Festők Társasága (2012-től),  Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (2012-től), Aranyecset  Művészeti Egyesület